Saturday, September 12, 2009

Kuning ke Hijau?

melangkah masuk ke select di shell, aku terus menuju ke kaunter.

"abang, nak isi sepuluh hijau."

"sepuluh? hijau?

"yup."

apa pasal semua orang dalam select tiba-tiba memandang aku?

*perasan jadi artis sebentar* hahaha.

nota : vs125 aku tak kacip dengan RON95. cara pembawakannya seperti menunggang kuda yang mengalami cirit-birit dan batuk-batuk. jadi, aku sudah bertukar ke RON97.

sebelum harga minyak naik : RON97 RM10 = 5.56L
selepas harga minyak naik : RON97 Rm10 = 4.88L

9 comments:

zairi said...

amboih...moto ko pakai ron97? tahap 8 ribu punya kuasa kuda moto tu.

sharamli said...

hijau camp0 kuning je la..

lili11 said...

Ron ron tu haku tak paham. Aku tau sepuluh tu merah. Hiks!!
Tapi sebenar kan, nak mintak tolong ni ... Jom kita calonkan fynn jamal utk Weblog Popular 1Malaysia. She deserves to win! We need your help! Tenkiu! Calunkan fynn

John Iverson said...

Janji moto bergerak...

Liliyuli said...

minyak harga naik..
jalan² pun sikit..
ekeke

s@yangh@sni said...

kete aku pun...
bila enjin batuk2..
tukar baik 97 punyer..

gudbye petronas...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

aku memula guna ron95...semput wei kete kancil aku tu.....

skang guna ron97..walaupun mahal..tetap ku gagahi guna..

hehhehehe

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

aku pakai beskal

mee chee said...

hahaha...i penah silap isi yg hijau sbb bdk pam minyak tu comel sgt la..bila byr tak sedar lg pape..i byr harga bese full tank..pastu dah isi minyak pun tak sedar lg..start enjin tgk tak full pun tank i dok gelabah..tak pasal menyesal..ehehe..