Thursday, November 26, 2009

Raya Haji 2009

lately aku super duper sibuk. kerja yang pending teramatlah banyak since project coordinator aku berhenti. penat tak payah nak cerita. ragam orang kerajaan lagi nak layan. tapi aku tetap sabar. ada sekali tu aku menangis kat opis sebab dah terlampau pressure & stress. aku juga manusia biasa kan. so, nothing to ashame of. kehidupan aku kadang-kadang gembira, kadang-kadang sedih, menyebalkan, fed up dan macam-macam lagi la. aku benci bila aku dilanda kemurungan. it's sucks okayh. rasa down, silly, mengong dan entah apa lagi agaknya perkataan sinonim yang memberi maksud yang lebih kurang sama.

lately aku cuba motivate diri balik untuk jadi kuat. aku layan gitar dari balik keje sampai malam setiap hari. sebelum tidur main gitar. bangun pagi main gitar. hahaha. lagu yang aku dah agak mahir hotel california, white stripe - seven nation army, jonas brother - give love a try dan metalicca - nothing else matter. akan datang ialah lagu the rock - munajat cinta. InsyaAllah.

belum cukup sebulan arwah tok nor meninggal, atok aku lagi seorang pun pergi. moga Allah mencucuri rahmat beliau. amin.

Haji Muhd Hussin bin Jaafar
19 November 1929 - 19 November 2009
Bukit Katil, Melaka
80 tahun
Al-Fatihah.

on the way balik dari Melaka ke Johor Bahru, adik aku tiba-tiba tanya soalan pelik.

"kalau satu hari nanti, i salam mak, salam semua. lepas tu , i tak balik rumah sampai bila-bila, u sedih tak?"

aku tahan je sebak dan air mata dalam kereta. apa sangat lah yang budak umur 6 tahun ni tahu.

akhir kata, selamat hari raya aidiladha. sucikan hati bersihkan jiwa. :) tak tahu lagi balik melaka atau singapura.

p/s - tadi pergi jusco. ape lagi shoppppingggg la!! i bought polo watch! sangat suka!! hoyeh! :DD


Thursday, November 19, 2009

Teruja

Love Yuna
tiada kata seindah bahasa. terima kasih Yuna sebab sudi reply komen. aku sangat teruja sebab aku memang suka dia. kalau ada lelaki yang aku minat, nanti aku post entry macam ni gak kot? hahaha. have a wonderful day semua :)

Monday, November 16, 2009

Solat Dalam Gereja

ni video yang direkod oleh pelajar sekolah st. Augustine, betong, sarawak. ape perasaan korang bila tengok video ni? aku rasa marah sangat. apa ya agaknya reaksi dorang bila upacara sembahyang mereka dipermain-mainkan? video ini menghina agama Islam dan boleh menimbulkan spekulasi okayh! moga mereka insaf dan mendapat hidayah.

Saturday, November 14, 2009

Ape Kes?

isnin lepas aku pergi site visit. on the way balik, aku terserempak dengan benda ni. ape reaksi korang bila nampak? aku gelak tak ingat dunia kot. ahahaha.

pemandu siap pakai helmet

betul2 open air

Friday, November 6, 2009

BFF

My BFF

rindu mereka!

Thursday, November 5, 2009

Lemas

aku mimpi buruk malam tadi. mimpi kawan baik aku lemas depan mata. aku tak sempat nak selamatkan walaupun aku pandai berenang. watak aku dalam mimpi tu ibarat tunggul. hanya terpacak tanpa apa-apa peranan. bangun-bangun je, mata aku berkaca. dem! aku menangis dalam tidur kot. ha ha. bunyi agak pelik tapi aku rasa macam situasi tu sangat real okayh! harap-harap ia cuma mainan tidur.

pernah tak korang mengalami situasi lemas? aku pernah. berapa kali? tak terkira kot! ha ha. lemas dalam air, lemas dalam dakapan, errr. okayh aku dah merepek. hehe. aku diajar berenang sejak umur 7 tahun. situasi pertama sewaktu aku sekolah rendah, lokasinya di fantasy island, pulau sentosa, singapura. masa tu aku berada di swimming pool. aku tak tahu yang kedalamannya bertambah bila sampai hujung. aku mandi dekat height 1.2m, tak perasan macam mana aku boleh sampai 1.5m. cuak sampai lupa steps berenang. nasib baik sedara aku tarik tangan aku. tak tahu berapa banyak air aku dah telan sampai kembung. semenjak itu, sedara aku tak nak bawak aku pergi sentosa lagi sebab takut aku lemas lagi.

situasi kedua dekat downtown east, pasir ris, singapura. ni ala-ala sunway lagoon la. aku pekena ombak buatan. masa tu ada banyak boya yang besar-besar. bila ombak besar datang, terus semua lompat. seronok gila. sampai satu tahap, aku tak dapat lompat. aku berada di dalam air. cuba naik ke permukaan tapi tak boleh sebab banyak boya. masa tu memang dah fikir mati je. aku cuba tolak boya tapi tak berjaya. dah tak ada oksigen untuk disedut. akhirnya guard selamatkan aku. baju aku dah tertanggal ke mana ntah. nasib baik pakai bra. ha ha.

kesimpulannya, tak semestinya orang yang pandai berenang tak akan lemas. segalanya mungkin okayh! kepada sesiapa yang tak pandai berenang, pergi amik kelas berenang or belajar dari kawan-kawan. pengetahuan berenang ni bukan untuk menunjuk-nunjuk tapi untuk keselamatan waktu kecemasan. bagus juga untuk bersukan.

Tuesday, November 3, 2009

Surat Cinta

sejak tiga hari lalu, aku tidak dapat tidur dengan nyenyak. memikirkan isi kandungan surat cinta yang aku terima sabtu lalu. butirannya jelas. senyuman aku yang mulanya manis-manis kita sudah bertukar pahit. aku sudah catat butiran yang ingin aku beli bulan ini. entah bila dapat aku tunaikan. ini semua gara-gara surat cinta. terpaksa aku pospon bershopping. setelah aku mendapatkan kepastian dari 4-5 orang rakan seuniversiti, dapatlah aku rungkaikan bahawa mungkin ramai yang dapat surat cinta ini. kalau sikit tak ape juga. ini sampai tiga ratus. adoii. aku sebenarnya risau kalau nama aku disenaraihitamkan untuk ke luar negara. apa gila aku dah buat paspot tiga ratus tiba-tiba tak boleh ke luar negara. kepada sesiapa yang belum dapat surat cinta, sila langsaikan segala hutang piutang anda terutama hutang semasa belajar. nasib baik aku dah bayar. so, nama aku tak ada dalam senarai blacklist. hoyeh! :DD

sape yang belum pernah bayar PTPTN, sila klik ini.

sape nak check senarai blacklist, sila klik ini.

sape nak check jumlah bayaran balik yang telah dibuat, sila klik ini.

sape yang suka menderma, sila klik ini.

sekian dahulu berita terkini. salam hormat.