Monday, October 19, 2009

Tough Days

aku sangat rindu pada blog ini! serius. minggu lepas adalah minggu yang sangat tough bagi aku. hari jumaat lepas, banyak sangat perkara yang berlaku dalam masa 24 jam. arwah atok aku meninggal, sepupu aku nikah, cincin hilang, handphone hilang. aku rasa macam meroyan jap. things are getting too complicated. masa aku ke majlis berinai pengantin perempuan, aku ditugaskan untuk membawa dulang hantaran. bawak buah-buahan je. hahaha. tapi berat ok! time berhenti tepi jalan, aku keluar kereta jap. langsung tak perasan apa-apa. bila masuk je rumah pengantin, aku cari handphone. alamak! tak ada dalam handbag. tapi aku tak cuak langsung sebab mungkin tertinggal dalam kereta. lepas lebih kurang 2 jam, kami minta diri untuk pulang. bila sampai kat kereta, aku terus cari handphone. tak ada! aku try call. ada calling tone tapi tak ada bunyi handphone dalam kereta. dem! siyes rasa macam nak nangis. aku bajet cicir kat mana-mana. handphone tu ada simpan macam-macam data! aku tenangkan diri. lebih kurang 5 minit. aku suruh ayah aku berhenti kat tepi jalan yang aku keluar kereta tadi. aku bagitau kalau aku beli handphone tu dengan duit halal, insya Allah jumpa balik. aku keluar kereta dan terus nampak benda berkilat-kilat warna pink. aku terus menerkam dan mengucapkan syukur kepada Allah. siyes aku sangat bersyukur sebab tak ada yang perasan handphone aku tepi jalan tu. terima kasih Tuhan.

nota : aku demam harini sebab 3 hari straight tak cukup tidur. doakan aku cepat sembuh ya? mekasih :)

4 comments:

Liliyuli said...

seb baik jumpa balik..
kaler pink? wow!
demam? makan ubat k..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

pink?
kaler yg menarik....hahaha

demam?
makan ubat..rehat bnyk2
kitaorang semua kat nuyul gak...

=D

bokbon said...

minum air masak banyak-banyak..

k.e.r.i. said...

macam ni la gaya hidup programmer.
haish~