Friday, April 23, 2010

Members Account Protection Dari Maybank2U

pagi ni aku bukak email macam selalu. tapi ada satu email yang mengganggu fikiran aku. email daripada Maybank2u suruh aku tukar password maybank2u aku. oleh kerana aku pernah baca berita tentang kes ni, aku pun semak la link yang diberi. ternyata link yang ditulis adalah berbeza dengan link yang di'anchor'kan. jahanam betul orang yang buat kerja ni. tak selamat lah hidup dunia akhirat. kepada yang baca entri ni, tolonglah berhati-hati. aku pernah jumpa kes orang nak kahwin lagi sebulan tapi duit hantaran dia lesap sebab dia tekan link dalam email yang direka untuk menipu mereka yang buta IT.

klik gambar untuk paparan lebih jelas

berhati-hatilah semua!

update - ni lagi satu aku baru dapat konon-konon dari Public Bank Berhad.


klik gambar untuk paparan lebih jelas

3 comments:

Liliyuli said...

fuuhhh!!!
jahat itu orang..
takut pulak aku..
kena berhati-hati sangat-sangat ni..

k.e.r.i. said...

bodoh betul orang yang send email public bank kat aku yang takde akaun public bank ni.

jane said...

aku prnh buat entry ni dulu
n pihak maybnk dah siap pesan, apa2 emel ke , sms ke, if tk sure, tny maybak balik .. tk pyh susah2 kite check .. tnye je maybank balik

bahaya


kwn aku yg kene tu hilang ribu riban
sian dia

hati2