Tuesday, November 16, 2010

Kau

tiba-tiba hati ini rindu padanya.
di manakah agaknya kau berada?
kau hilang tanpa jejak.

aku tak punya foto kau.
aku hanya simpan foto kau di dalam medula oblongata otak.
aku tak pernah lupa semua memori indah kita.
walau ia hanya sekejap sahaja.

aku hanya punya sehelai baju milik kau.
yang kau beri untuk design scooter aku.
bergambarkan tazmanian devil.
aku tak pernah lupa.

aku ingin sekali bertemu kau.
walau dalam mimpi.
kerana aku rindu.
celoteh dan cara kau.

walau kita tak lagi bersua.
aku yakin kita masih berpijak di planet yang sama.
berbumbungkan langit yang serupa.
berpanaskan matahari yang sinonim.

aku harap Tuhan melindungi kau.
walau kau jauh di mata.
tapi kau tetap dalam hati ini.

3 comments:

(-_-") said...

dudette.
medula oblongata ialah untuk keseimbangan badan bukan untuk memori. kihkih

k.e.r.i. said...

macam mana aku nak like komen di atas?

nuyuljana said...

sirB - hahaha. aku saje je bt salah sbb nk tgk sape yg rajin bkk blog. aku.. keh3. =P

keri - klu nk like komen kat atas, ko amik marker pen, tulis like kt skrin ko pastu tekan guna cursor. cuba taw. =D