Thursday, February 17, 2011

Jiwa Kacau

Genap empat hari aku duduk di rumah baru. Perasaan? Tidak tenang! Bukan aku tak happy dengan rumah baru ni. Cuma ada insiden yang buat aku dan keluarga tak senang duduk. Malam pertama aku tinggal di sini, aku terdengar berita yang kurang menyenangkan. Rumah pak imam yang duduk di belakang rumah aku dipecah masuk oleh pencuri. Aku risau sebab ada kemungkinan rumah aku menjadi sasaran juga. Mintak dijauhkan la. Dari hari pertama sampai harini, hati aku masih tak tenang. Tidur asyik tersedar dua tiga kali. Pantang ada bunyi sikit. Terus terjaga. Akibatnya, aku rasa lemau masa bekerja. OMG! ngantuk tak ingat. Tak taw la camne nak buat hati aku ni tenang. Aku cuma berdoa mohon Allah beri perlindungan kepada aku dan keluarga. Amin.

Abah aku terjatuhkan helmet baru aku. Dah bergaris visor aku. Sedih tapi nak buat camne. Abah aku punya kerja. Redha je la. Walaupun rasa nak jerit kuat-kuat. Takpe jana. Takpe! Nanti bole beli lagi.

Nape aku rasa sebak? Bukan pasal helmet. Macam ada sesuatu yang buat aku tak happy. Rasa nak share tapi tak taw dengan sape. Tak taw nak start macam mana. End up, aku telan je sendiri. OMG! really need you right now! Guitar.

4 comments:

(-_-") said...

Boleh share dgn aku. No hal la der.

h a n i e said...

chill sis...chill... ^^

k.e.r.i. said...

gua pun no hal der.

SyahmiFikri said...

chill yer!!

hahaha.. adoiii..