Saturday, August 20, 2011

Syukur

Alhamdulillah, syukur dengan limpahan rezeki dan kesihatan yang Allah beri kepada aku dan keluarga. Raya tahun ni, aku dapat bonus. Bila tengok baki dalam bank, rasa macam gembira sangat. Tapi, balik kerja semalam, aku termenung panjang sebab risau kalau aku akan boros dan membazir. List yang nak aku beli banyak. Macam-macam dalam fikiran. Tapi tak taw nak beli yang mana dulu. Harap-harap aku beli ikut keperluan dan bukannya kehendak. Ya Allah, tetapkan lah imanku. Oleh sebab takut akan boros, duit kat bank belum disentuh lagi sehingga ke saat ini.

Raya tahun ni insya Allah akan disambut dengan sederhana tetapi diingati. Ni tahun pertama aku akan beraya di rumah ini selepas direnovate. Feel dia memang lain. Tapi tahun ni sambut kejap je sebab raya ke-5 dah kena kerja. Oleh sebab dah kena kerja dan tak cukup korum nak beraya kat Singapore, aku ajak kakak aku kerja sama-sama. Baru la fair and square. hehe. Takpe. Boleh raya kat sana minggu seterusnya kan.

Semalam abang datang rumah. Datang straight away dari klinik ke rumah aku. Dia demam urat. Cari adik dia ni nak suruh urut. Panas gila badan tapi masih meneruskan puasa. Abang aku kalau bab puasa memang tak pernah tinggal since zaman sekolah. Memang champion la. Paling susah nak sakit. Tapi once kalau dah sakit, perrghhh lambat nak baik. Harap-harap cepat lah sembuh. I love you abang.

Sebagai penutup untuk entri kali ni, aku akhiri dengan gambar pre-raya dari unit aku. =)

No comments: