Friday, August 28, 2009

Merdeka Hanya Di Bibir Bukan Di Minda

tadi meeting, bos aku cakap aku akan develop portal Iskandar Malaysia. 100% hasil kreativiti aku untuk kerajaan. akhirnya, ada juga sumbangan yang aku buat untuk kerajaan. :)

buat rakyat Malaysia, selamat menyambut hari kemerdekaan ke-52. dah setengah abad kita bebas daripada penjajahan. tapi mengapa budaya kita tidak pernah lekang dek budaya barat. mengapa masih berlaku perebutan kuasa, bergaduh sesama ISLAM dan paling memalukan ada yang cuba melanggar hukum Allah. apa sudah jadi?

haih.

kita dah merdeka ke belum ni? kau fikirlah sendiri.

16 comments:

sharamli said...

xmerdeka p0n...eh..merdeka ke?

entah la...

Fareez said...

wah.. projek baru..
baper juta nye tu??

web mysys tak wat??

bias® said...

merdeka!!!

Monkey D Luffy said...

wah

bangga aku

mRs.jUkoGYu said...

jom nyanyi lagu negaraku sambil berdiri tegak....haih!patriotik skali....bagus anak muda....;p

k.e.r.i. said...

gila ah buat portal iskandar malaysia.
dasat siut!

KiMiE said...

merdeka pada zahir,batin belum lagi..

pls visit this page http://jiwarealitiforlife.blogspot.com..bisnes cun..

faiq said...

itulah merdekanya rakyat mlysia

bokbon said...

wow..hebatnya lu, cepat la siapkan portal tu, gua nak tengok air tangan lu. heh..he..

imHepPie said...

merdeka???aku pon tatau nak ckp pe dgn negara yg cenggini skang neh huhu...

khairi yusof said...

pernah ke kite dijajah??
british datang ke tanah melayu tanpa sebarang masalah dan hanya dengan dengan satu perjanjian,sudah dikatakn dijajah??

fikir2kan lah..

s@yangh@sni said...

ntah arr..
malas nak fikir...
cuma kesian kat anak2 ..
macam mana arr pentadbiran akan datang..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

>> salam merdeka
salam berpuasa makcik!

hehhehe.....

chimera said...

merdeka pd nama je...

John Iverson said...

Hebat... Sumbangan mcm ni la yg kita harapkan dr anak muda Malaysia kita... Masing2 menyumbang dangan cara tersendiri... Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

>> sangat2 mabeles.....bangga aku menjadi sahabat kamo0 di bl0g dan FB

hehhehehhehe...