Thursday, May 7, 2009

Aku Mau Debik Itu Bongkah!

pagi tadi, aku baca entri tasik merah pasal rubik, dem! aku memang masih berusaha untuk solvekan dua rubik aku yang kat rumah tu. sudah 6 bulan aku putar belit, masih tak siap lagi. kadang-kadang otak aku jadi tegang bila main benda ni. aku rasa mahu kawen dengan lelaki yang terer main rubik. kompem otak aku takkan tegang lagi lepas ni. amacam? ok tak idea bodow aku ni? heh.

13 comments:

CaPiQa said...

oke ape. kriteria unik tuuu..

so lelaki2 di luar sane.. ade berani?

lalala~~~

zairi said...

aik...bunyi macam dah x laku je..hahahah...

nuyuljana said...

capiqa - haha.. susah kot nak cari.

zairi - bukan xlaku. aku cari sape yang terer main rubik. :)

k.e.r.i. said...

kata analyst programmer.
takkan misteri rubik pun takleh nak solve.
haha.

xull said...
This comment has been removed by the author.
xull said...

aku dah jumpa lelaki rubik.

sila klik

Monkey D Luffy said...

kat you tube ada teknik diajar

nuyuljana said...

keri - rubik & hard code xde pertalian darah weyh. ha ha.

xull - sape? *mata bersinar*

luffy - suda tgk semalam, da berjaya solve 1 kaler guna algoritm die. :D

Abang Terrer said...

Oooo kalo mcm tu kawin dgn aku je la hihi.. tgk sini

http://xpuasati.blogspot.com/2009/05/mitos-of-king-rubix-cube.html

http://setiasahabat.blogspot.com/2009/05/tolong-sayabermain-rubiks.html

nuyuljana said...

hahaha.

betul kew anda hebat main rubik?

wow!

Abang Terrer said...

Saya x hebat.. hanya Allah je Maha Gagah.. tp sy tau le skit2 settlekan kiub tu, walau x laju.. plg lama dlm 20 minit insya Allah boleh siap.. x apa nnt kalo saya buat guide, sy inform awk..

nuyuljana said...

hehe. ok. tq.

stakat ni sy reti solve 2 jenis masalah ikut algorithm die. tgk dr youtube.

Abang Terrer said...

Paling cpt nak settle guna kaedah hafalan algoritma. Tp susah, byk nak hafal. Cara mudah (saya guna) adalah settle layer by layer.. ingat nak wat video, tp kiub pun saya x ada skrg hehe.. tunggulah..