Wednesday, May 27, 2009

Ini Serius

aku terjumpa berita tentang Siswi Saman UiTM di laman web MalaysiaKini. aku ada di situ pada malam kejadian.

saranan aku kepada penghuni asrama :
  • jangan mandi pagi-pagi buta seorang diri
  • jangan basuh baju seorang diri especially tengah malam atau pagi buta - student pun takut. tak tahu orang atau makhluk halus yang membasuh baju
  • jangan balik lewat malam (rasanya limit sampai kul 10 @ 11 pm)
  • pakai pakaian yang sopan ketika keluar dari bilik - kalau pakai spageti, pak guard pun telan air liur beb! goyang iman!
  • bawa barang sebagai pelindung diri seperti payung, spray cili, serbuk lada hitam dsb
  • jangan buat setinggan di dalam kolej - kalau nama penghuni tak tersenarai dalam kolej tu, siapa yang nak bertanggungjawab?
  • jangan sesekali membawa teman lelaki atau mana-mana lelaki ke dalam kawasan asrama
  • jika korang menghadapi situasi seperti pelajar tersebut, aku sarankan agar tendang kemaluannya kuat-kuat dan terus jerit sekuat hati.
"prevention is better than cure"

8 comments:

haruan tasek said...

busuk le kalau tak mandi... bawa serbuk cili je ke... bawang, minyak masak tak nak bawa ke???

khairi yusof said...

oho..kalu di baca berita tu..mau sakit ati juga dibuatnya..
dah la bagi tempat penginapan,skang mau saman pule..huhuhu
apa kata menteri besar selangor tu jadi pak guard.suruh dia try jadi pak guard seminggu..kot2 la dia leh jaga..tak gitu?heh..

nota kaki:pak guard uitm tak bagi anak2 datuk masuk uitm,diorang marah.skang bila bagi masuk pun salah..pe cer??

nuyuljana said...

haruan - haha. mandi la kul 6 ke atas. time tu mesti ramai da bangun nak solat subuh. minyak xdigalakkan. takut perogol bertukar menjadi orang minyak. he he.

khairi - setiap sesuatu perkara ada baik buruknya. :)

StingRay said...

pakai je cawat titanium....kukuh...ringan...


ha ha ha

nuyuljana said...

ha ha.

cadangan yang baik.

khairi yusof said...

yup..kite manusia.ada kelemahan.tp bab aib-kan UiTm ni tak berkenan la.setel la leklok.tak payah la nak panggil MB n masuk paper.last2 nnt masuk berita,tau lak mangsa nak ngelak sbb takut malu nnt..tak gitu?

nuyuljana said...

yup. yang pasal student kene kelar kt kolej tu pe cite la agaknya eh..

majid said...

Aku x sokong mana2 parti,pada aku bagus je budak tue wt saman,supaya lain kali pihak pengurusan lebih waspada,tue baru uitm,belum tgk kes U lain plax,tue yg keluar paper,yang tak keluar paper,ape jadi nasib diorg,kalau jadi pada saudara mara kita or anak kita,akak kita,adakah kita x saman..adakah kita x marah,lelaki perlu bela wanita..suami perlu bela isteri dan anak2x..