Saturday, May 23, 2009

Bio Oil Dan Parut

selepas aku mengalami kemalangan ngeri pada bulan Februari lalu, aku telah bertemu doktor sebanyak 4 kali, doktor mengesahkan kesan kemalangan itu telah merobek wajahku hingga ke lapisan kulit kedua. aku pasrah waktu itu. aku mengalami parut kekal di bahagian muka. wajah comel ku ini telah berubah menjadi hodoh. haih. sumpah weyh masa tu aku down gila. aku rasa sangat-sangat fobia dan hilang keyakinan diri.

mujur ada keluarga dan teman-teman yang sentiasa bersama aku. selepas melihat iklan bio oil di tv3, aku bergegas ke watson untuk mendapatkannya. dengan harga RM32.80 sebotol(botol kecik), aku membelinya dengan harapan ia mampu merubah hidup aku dan mengembalikan semula keyakinan diri.

kini, aku telah menggunakannya selama hampir 4 bulan dan nyata sangat berkesan. jadi, bagi sesiapa yang mengalami masalah parut, aku syorkan agar korang cuba bio oil. Insya Allah, dengan berkat doa dan usaha, segalanya kembali normal.

Alhamdulillah. terima kasih bio oil! :)

bio oil

perubahan selepas 4 bulan

nota parut : kalau nak keterangan lebih lanjut sila lawati www.bio-oil.com

23 comments:

• rOozu • said...

ya Allah..

teruk nya..
tp sgt berkesan kn?

Alhamdullillah...

nuyuljana said...

yup. memang berkesan.

:)

pink_butterfly said...

utk ilangkan bekas jerawat boleh x?

Nakamichie said...

haiii nuyuljanaaa..eheheh..
ahah!mmg berkesan kn bio oil tu..
sa pun sdg cuba skg ni.
dah 3 4 bulan kot..tapi jarang2 pakai.malas.ehehehe
parut sa dah hilang..keh3

xull said...

is it for real???

leh ilangkan parut dlm hati x?

haruan tasek said...

hebat juga minyak nie... dasyat

Monkey D Luffy said...

syukur

khairi yusof said...

sejak biler bertukar kije nih?jadi promoter utk bio-oil lak dah.haishhh~..hahahha

BudAk hijAu said...

woooo...takot sial!!

zairi said...

wuii..seyes ke xcdent ko?jatuh moto ke?

xull said...

@ zairi
nuyul sbnrnye baru jatuh cinta. Cinta lama berdarah kembali!

nuyuljana said...

pink - aku x sure. try tanya ajen die. he he.

michie - klu parut da hilang, sedekahkan la bio-oil ko pada orang yg memerlukan. ha ha.

xull - yup. it's real. aku xde edit pkai photoshop ye. parut dalam hati? muahaha. ni external usage je kot.

haruan - aah. memang dasat.

luffy - alhamdulillah. :)

khairi - i promote untuk berkongsi pengalaman je. i didn't get any profit from this entry. ;) juz remember sharing is caring!

yanz - he he. aku pun takot dulu2..

zairi - yerp. eksiden nek moto. aku pakai arc tapi tak turunkan visor.

xull - muahaha. lu jgn mcm2 eh bai. gua clean beb! ;p

addyaholix said...

mak selalu kata kena selalu ambil wuduk.

cet. saya sembang macam budak kuat agama la pulak kan. haha!

nuyuljana said...

ha ha.

ye kot.

suka sgt tgk muka sendiri lps amik wudhuk.

;)

senorita said...

jana, aku da lame nk beli bio oil tuh tp x beli2..
nsb bace blog kamu nie..
huhu~

akulaaku said...

testig2.....
hehehe...
trok nye wak..
hmm...nsib baik bio oil tu ade kn...
hmm...klau tak smpai tua lor parut tu...
tp alhamdullillah kn...
suma nya ok...

nuyuljana said...

hehe.

yup.

sgt bersyukur.

:)

Anonymous said...

jana,,
i ade acne scar..really horror
depress sgt
agak2 bio oil tu berkesan ke

nuyuljana said...

anonymous,

i xpernah guna bio oil utk tujuan menghilangkan parut jerawat. tapi, masa i accident dulu, i lumur je satu muka. gosok secara membulat. alhamdulillah muka i bersih sekarang. jerawat pn dah xde. ia timbul bila i nk period aje.

neway, i boleh cadangkan u untuk gosok parut jerawat dengan kulit pisang. xpun, u pergi farmasi dan cari lotion yang ada vitamin E. ia bagus utk kulit. botol dia kaler coklat. brand sudah lupa. hehe. nnt tanya la kat akak promoter kat situ.

lg 1, dulu muka i rosak. masa belajar la. lps abis belajar, my family terus bwk i berubat cara kampung. rupanya i ada resdung.

resdung ni yg menyebabkan pipi i tumbuh byk jerawat dan mata gatal. klu u nk taw more info psl perubatan ni, just let me know ok.

:)

ebay said...

hi.
reply balik kat email saya..
blizard92@gmail.com

leyh ke hilangkan bekas jerawat?
kalo jerawat tu kite tekan2..
pastu leh hilangkan ke?

kalo muke berlubang2.. cam bulan pown leh gak??

mamaismeth said...
This comment has been removed by the author.
mamaismeth said...

ramai jugak berckp tentang keberkesanan bio oil ni,tp baby umur 4 bulan sesuai ke guna bio oil ni yer??

Anonymous said...

dear,sy pun ade kesan kt muke..nk tnye nk letak bio oil ni time luke tu dah kering atau basah lgi??coz muke sy ni luke die masih bsah lgi..bleh letak ke??harap dpt mmbntu..