Wednesday, June 3, 2009

Menjelang Hari Bahagia

sewaktu zaman persekolahan, aku adalah seorang pengawas. punyai kumpulan sendiri. nama kumpulan aku GREEN GIRLS. terdiri daripada adah, aju, ayu, ecah, jana dan t-ma. nama itu kami pilih sebab kami berbaju hijau. kami pengawas yang sangat terkenal di sekolah. bukan sebab kami mengejar publisiti, tapi sememangnya kami popular. tak kisah lah dari bidang akademik, sukan, erobik, koir, perbahasan, MC majlis perhimpunan, pembaca ikrar, tukang ambil nama pelajar datang lambat. semua kami balun. *don't be jealous coz u're ain't one of us*
ha ha.

green girls

ingat lagi kata-kata puan Hindun selaku guru pendidikan Islam aku lima tahun yang lampau.

"cikgu rasa, antara awak ni semua, aisyah yang akan kawin dulu."

kami sengih sahaja.

******

hari sabtu lepas, aku dapat kad jemputan perkahwinan. guess who is getting married? aisyah? NO! teka lagi. aku? cet! mau kena penampar terbang?

tahniah aku ucapkan buat adah. her status will be change this coming Friday. dem! aku macam tak caya seyh! but i'm happy for her. that's for sure.

pada hari pertunangan adah

******
beberapa hari yang lalu, aku ke rumah adah untuk test inai (aku jadi bride olok-olok). suka sangat ukiran kat tangan tu. aku balik rumah dah malam. so, adik aku da tidur. on the next morning time aku nak solat. adik aku tegur,

"akak, u nak kawin eh?"

"kenapa?"

"tu ada lukis-lukis kat tangan u"

"oh. aah."

"u kawin ngan sape?"

"ngan laki i la."

"abis lepas ni u duduk ngan sape?"

"ngan laki i la"

"amboi, dah tak sayang keluarga la tu!"

pagi itu, rumah aku kecoh dengan hilai tawa. umur enam tahun dah macam ni. aku tak boleh bayangkan ke'becok'kan mulutnya sepuluh tahun akan datang.

pengantin olok-olok pakai inai

nota kawin : aku sudah mau balik. malam ni nak pakaikan adah inai. dua hari lagi menjelang hari bahagianya. kenapa aku pula yang berdebar ni? hee~

Ende. ;)

7 comments:

xull said...

oh.. igt green girls sbb suka incredible huilk.. xpun sbb suka power renges ijau. hehehe..


anyway, send my regard to her. walaupun aku xkenal saper. Hehe. ko biler lagik? :D

ayampinko said...

tu la pasal..power rangers boleh trima..incredible hulk tak leh trima..sekali marah koyak baju..hahaha.. dah pening nak kaber line..

Muhamad Afique Kamarunzaman said...

*saye nk tinggal kan comment bkn tapak kasut ye...

gmbr sekolah tuh yg tentunye awak lah tercomel bukan??

Monkey D Luffy said...

inai kawen skang ada style ek

nuyuljana said...

xull - haha. kami tiada kaitan dengan incredible hulk mahupun power rangers. insya Allah nanti aku sampaikan salam ko.(tak kan salam jew kot? hulur la duit ke) hehehe. aku bile lagik? muahaha. carikan satu please? =))

ayampinko - xde la sampai nak koyak baju. hahahaha. ko ni berfikiran jauh sangat! XD

afique - ehehehe. sy yg tercomel??? mungkin. hee~

luffy - aah. jangan pulak cakap ko nak pakai time kawin. hahaha. utk wanita sahaja ogey!

nota : nanti ko kawen boleh pakai dr jari hantu sampai jari kelingking.

miezi said...

pegairl memnag suka ada nama-nama group eh? comel..ha ha :)

padelkopak said...

hari bahagia.hari istimewa.hari untuk raja sehari.memang patut berdebar.tahniah buat kawan kamu.