Wednesday, July 27, 2011

Sayang Dia!

Hari Isnin lepas, aku pergi kerja naik scooter yang bunyi kuat gila. Risau sebab tengah jalan tiba-tiba ekzos bunyi kuat macam motor mat rempit. Prenggg prenggg. Aku dah risau. Ni ada kang yang cakap aku minah rempit. Cet! Aku try cari bengkel tapi tak de satu pun yang dah bukak. Maklumlah, baru pukul 7 lebih, mana ada bengkel bukak awal pagi. So, aku tawakal je sampai ofis. Sebenarnya aku risau gila. Takut kalau tiba-tiba enjin aku terbarai tengah jalan. Naya!

Alhamdulillah sampai jugak aku kat ofis dengan selamat. So, lepas berbincang dengan beberapa orang, aku decide nak hantar ke bengkel area Taman Universiti je. Bila gi bengkel, pomen tu cakap ekzos aku patah. Woohoo! No wonder la bunyi bising. Cover enjin pun patah. Gila ah. Dalam tu lubang yang aku terlanggar hari Jumaat lepas. Aku hantar dalam pukul 10 pagi. Siap dalam pukul 9 malam. Terbaek! Balik kerja terpaksa aku jalan seorang diri kat Jusco Taman U sementara nak tunggu motor siap. Nasib baik ada kawan aku yang teman. Kebetulan aku puasa pulak haritu. Dugaan.

Terima kasih banyak-banyak kepada kawan-kawan yang membantu aku. Thank you. Thank you. Jazakallahu Khairan. :)

*****

Lately, aku perasan kucing aku kat dalam rumah tu makin gemuk. Nama dia badai. Kucing jantan. Aku sayang sangat dia. Kalau balik kerja, first thing yang aku cari adalah dia. Biasanya dia memang tunggu depan pintu rumah. Bukak je pintu terus nampak dia. Mesti nak kena peluk dan cium dia banyak banyak kali baru rasa terubat rindu tu. Kenapa tiba-tiba aku makin sayang dia? Sebab dia makin gemuk. Rasa geram sangat tengok dia. Hobi aku suka gigit telinga dia. Haha. No worries. Every week memang mandikan dia dan korek telinga. Anak-anak dia pun comel. Malam tadi, kitorang satu family tengok tv sama-sama dengan kucing. Sweet sangat moment tu. Aku takde gambar latest Badai. Aku cilok gambar Badai kat fb kakak aku tapi gambar tahun lepas la. Kakak aku suka peluk dia tapi dia akan bising-bising sebab rimas. Aku tak sanggup nak dengar suara Badai mengiau mintak tolong. Kakak aku suka peluk kuat-kuat. Aku cakap kat kakak aku

"Akak, sayang you tu menyakitkan taw tak?"

Kakak aku sengih je.

Hampeh!












1 comment:

Terbang Bersamaku said...

comelnye kucing...ade iras2 macam kucing sy yg dah hilang...